Početna konferencija projekta Modernizacija programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, 11. prosinca 2017.

Dana 11. prosinca 2017. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja održalo je u Hotelu Sheraton svečanu konferenciju u sklopu projekta „Modernizacija programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“ čija je svrha zajednički doprinos daljnjem razvoju sustava strukovnog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Ukupan proračun projekta iznosi 2,35 milijuna CHF, a financiran je sukladno Okvirnome sporazumu između Švicarskoga saveznog vijeća i Vlade Republike Hrvatske o provedbi Švicarsko-hrvatskoga programa suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene Europske unije.

Opći cilj projekta u trajanju od 35 mjeseci, je modernizirati strukovne programe obrazovanja za obrtništvo u obrazovnom sektoru Osobne, usluge zaštite i druge usluge te učenicima omogućiti stjecanje strukovnih vještina i kompetencija koje će odgovarati potrebama tržišta rada i na taj način doprinijeti njihovoj zapošljivosti.

Na svečanosti se prisutnima obratio NJ. E. Stefan Estermann, Veleposlanik Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, Vesna Bedeković, predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora, Gabrijela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja te izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Nakon svečanosti uz prisustvo relevantnih dionika strukovnog obrazovanja održane su dvije panel-rasprave na kojima je zaključeno kako će svatko u svojoj nadležnosti pridonijeti ishodima i općem cilju ovog projekta kako bi se na najbolji način povezalo zahtjevno tržište rada s izazovima modernog obrazovanja.