Održana Tehnička misija u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak održala je u srijedu, 6. listopada 2021. sastanak s izaslanstvom Švicarske Konfederacije predvođenim veleposlanicom Georgievom Regamey. Na sastanku se razgovaralo o suradnji dviju država, ponajviše o drugom švicarskom doprinosu i o budućim zajedničkim aktivnostima,  s obzirom da je švicarski parlament 30. rujna 2021. diono odluku o odobrenju drugog  kohezijskog doprinosa, kojom će 45,7 mln švicarskih franaka biti dostupno u narednoj perspektivi.

Navedeni sastanak održan je u sklopu trodnevne tehničke misije koja se održala od 4. do 6. listopada u Zagrebu i Gorskom kotaru.  Bila je prilika da se donatorima predstavi  trenutni status provedbe prvog Švicarsko-hrvatskog programa suradnje te prioritetna tematska područja u sklopu buduće perspektive; upravljanje vodama i otpadnim vodama uključujući mjere održive energije, istraživanje i inovacije, financiranje mikro, malih i srednjih poduzeća, projekte iz područja zdravstvene i socijalne zaštite.

Tijekom tehničke misije,  švicarski predstavnici zajedno s predstavnicima Nacionalne koordinacijske jedinice, Hrvatskih voda te predstavnicima projekta, Komunalca– vodoopskrba i odvodnja d.o.o.  posjetili su tri infrastrukturna projekta vrijedna 25,4 milijuna švicarskih franaka kojima će se poboljšati vodno-komunalna infrastruktura na području grada Delnice, općine Fužine i Brod Moravice, a koja se provode u sklopu trenutne financijske perspektive.