Održana tehnička misija u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

Tehnička misija u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje održana je u Zagrebu od 12. do 16. studenoga 2018. u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU koji obavlja ulogu Nacionalne koordinacijske jedinice.

Cilj tehničke misije jest okupljanje svih relevantnih dionika iz Hrvatske i Švicarske, koji su uključeni u provedbu jedanaest projekata, kako bi se predstavili ostvareni rezultati, ali i raspravljalo o budućim aktivnostima koji se planiraju provoditi.

Tijekom tehničke misije, organiziran je posjet Gorskom kotaru gdje je svečano obilježen početak izvođenja radova na tri velika infrastrukturna projekta na području Gradova Delnice i Općina Fužine i Brod Moravice, posjet krajnjim korisnicima EUROSTARS projekta tvrtki REFLECTA Inteligentni sistemi d.o. u Lučkom te posjet Hrvatskom centru za razminiranje u Sisku i području Kotar šume gdje je u rujnu 2018. godine uspješno završeno razminiranje 1.74 km2 minski sumnjivog područja i pronađeno više od 3500 eksplozivnih sredstava kao dio aktivnosti kroz projekt „Razminiranje i društveno-gospodarska integracija“.